Dne 6. listopadu se vycházející žáci naší školy zúčastnili „Výstavy vzdělávání“ v prostorách Městské sportovní haly v Chomutově. 

V letošním roce se uskutečnil již 18. ročník této oblíbené akce. Chomutov, Most a Louny patří mezi regiony s nejvyšší nezaměstnaností. Cílem tohoto projektu je seznámit žáky základních škol, jejich rodiče, učitele i výchovné poradce s aktuální nabídkou vzdělávacích programů středních škol z těchto regionů, ostatních vzdělávacích institucí ve výše zmíněných regionech a informovat širokou veřejnost o aktuálně volných pracovních pozicích na trhu práce prostřednictvím stánku kontaktního pracoviště Úřadu práce v Chomutově – klást velký důraz na odborné obory a řemesla.

Žáci mohli navštívit stánky středních škol, kde jim byly zodpovězeny otázky týkající se studia na jednotlivých školách, a pak se rozhodnout, zda se budou chtít v budoucnu věnovat humanitnímu nebo technicky zaměřenému studiu a na které škole.

Projekt pomáhá žákům při vhodném výběru středních škol a pomáhá jim upřesnit si představu, jaké profesi by se chtěli po dokončení střední školy věnovat.

IMG_2614

IMG_2596

foto ve fotogalerii

 

 

‚https://‘ “>

509 Celkem přečteno 2 Dnes přečteno