V pátek 23.3.2018 se na naší škole uskutečnila zajímavá soutěž. Děti se utkaly v kulinářské soutěži o nejlepší připravené menu a dezert. Zapojili se žáci od čtvrtých tříd. Nejprve soutěžili žáci 4., 5. a 6. tříd. Po třech hodinách nastoupili žáci ze sedmých a devátých ročníků. Kuchtíci měli připravit hlavní jídlo a dezert. V porotě usedli učitelky p. Špontáková , p. Černá a místopředseda parlamentu Matyáš Vrátný. Byli jsme moc překvapeni, jak náročná jídla si naše děti vybraly a jak moc chutně je připravily.

Zde malá ukázka z jejich meníček a složení týmu:

4.A  Jiřík Král, Kristýnka Aronová, Miluška Škrétová  – srnčí obalovaný řízek s brambory a výbornou oblohou, jako dezert , dvoubarevný puding s piškoty a šlehačkou.

4.B  Pepíček Amin, Barunka Protivová a Adélka Bánovská – katův šleh s arabskou rýží.  Štrůdl, kde děvčata vlastnoručně strouhala čerstvá jablíčka. Děti připravily i výborné nealkoholické mochito s čerstvou mátou a citrónem.

5.A  Petr Kadlec, Eliška Kačiová, Lukáš Zorkler – kuřecí řízek obalovaný v česneko-paprikovém těstě a pečený brambor. Jako dezert upekla Eliška muffinky.

5.B  Ema Kučerová, Erika Mozsiová a Šárka Loužecká – tortilly s kuřecí směsí a studeným salátem. Dezert  nepečený piškotový dort.

6.A  Aneta Suková, Veronika Vecková a Zdenda Lupinský – kuřecí přírodní řízek s brambory. A jako dezert barevné muffinky.

6.B  Pavel Fábera, Pavlína Ikrová a Jana Kroková – kuřecí obalovaný řízek s bramborovou kaší. Dezert  vdolečky plněné marmeládou.

7.A  Matyáš Czeczotka, Petr Čermák a Dominik Spodný – kuřecí špízy se šťouchanými brambory a jako dezert jahodový puding a krásně nazdobený drink.

7.B  Jan Apolen, Tomáš Vocilka a David Šimáček – kuřecí plátek na grilu se speciálním kořením a bramborem .Dezert palačinky s nutellou a ořechy.

7.B  Petr Kakaš, David Šugar a Martina Havlíková – obalovaný sýr s hranolky. Dezert palačinka s banány a čokolávou polevou.

9.A   Matyáš Dolenský, Tereza Suková a Vítek Do Viet Ahn –  Perkelt s kynutým knedlíkem , vývar z kuřecího masa a chockapic sušenky se šlehačkou.

9.B  Anna Maria Moysch, Jana Kašková a Jakub Steklý – Pelmeně (ukrajinské národní jídlo) s octem a šlehačkou. Dvoubarevné muffinky.

Všem soutěžícím moc děkujeme za skvělý zážitek a provoněnou školu.

Petra Černá

20180323_081616

20180323_104952

foto 1. stupeň

foto 2. stupeň

 

179 Celkem přečteno 1 Dnes přečteno